Φορολόγηση των κερδών για το στοίχημα | Stoixima Online

Hot Κατηγορίες

Φορολογία Κερδών

Δημοσιεύθηκε από admin On Thursday, January 16th, 2014 With 0 Comments

Το στοίχημα έχει γίνει ένας από τους αγαπημένους τρόπους διασκέδασης και ψυχαγωγίας για πολλούς Έλληνες. Για αυτό το λόγο στην Ελληνική κυβέρνηση, το 2011 διαμορφώθηκε το νέο νομοθετικό πλαίσιο για τα διαδικτυακά καζίνο, έχουν ξεκινήσει από τον Μάιο του 2013 την νομοθέτηση και του διαδικτυακού αλλά και του κανονικού στοιχήματος. Έτσι, όπως θα δούμε παρακάτω, το κράτος στοχεύει εκτός από την φορολόγηση των εταιριών για τα διαδικτυακά παίγνια να φορολογήσει και τα κέρδη των παίχτων. Μέσα σε αυτό το άρθρο θα δούμε αρχικά τον νόμο περιληπτικά για την αδειδότηση, θα δούμε αναλυτικά μέσα από πίνακες αλλά και παραδείγματα τον νόμο 4141/2013 που αναφέρετε για την φορολόγηση των κερδών των παιχτών που παίζουν stoixima. H φορολόγηση των κερδών αποτελεί μείζονος σημασίας πληροφόρηση για αυτό το λόγο εδώ και πολύ καιρό πολλοί είναι εκείνοι οι αναγνώστες του Luckybet.gr που θέλουν να ενημερωθούν γύρω από αυτό το θέμα.

Το πλαίσιο για τις αδειοδοτήσεις

Πριν ξεκινήσουμε την αναφορά μας γύρω από την φορολόγηση καλό είναι να δούμε και να ενημερώσουμε περιληπτικά τους αναγνώστες μας για τον νόμο 4002/2011 που έχει πλέον πλήρης εφαρμογή από τον Αύγουστο 2013. Τότε είχαμε το κλείσιμο των ιστοσελίδων που δεν είχαν άδεια αλλά και το λανσάρισμα από την Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (Ε.Ε.Ε.Π.) των 401 αρχικά παράνομων ιστοσελίδων όπου στην συνέχεια προστέθηκαν και άλλες.

Ο νόμος έχει 6 άρθρα και μιλάνε για απαγορεύσεις, πρόστιμα, blacklist μη αδειοδοτημένες υπηρεσίες.

 • 1ο Άρθρο, μιλά για απαγορεύσεις τόσο εταιριών και φυσικών προσώπων όσο και τραπεζών, εταιριών παροχής Internet αλλά και ακόμη σε παίχτες να παίρνουν μέρος σε παράνομα διαδικτυακά παίγνια. 
 • 2ο άρθρο, πότε μια εταιρία ή φυσικό πρόσωπο θεωρείται μη αδειοδοτημένη. 
 • 3ο άρθρο, μιλά ξεκάθαρα για την απαγόρευση παιχτών του εξωτερικού να παίξουν σε ιστοσελίδες που δεν έχουν άδεια, ενώ βρίσκονται στην Ελλάδα. 
 • 4ο & 5ο άρθρο, έχουμε αναφορά στις μη αδειοδοτημένες υπηρεσίες που μπορεί να προσφέρει μια ιστοσελίδα και πως μπορεί να μπει στην blacklist αλλά και το χρονικό περιθώριο του ενός μήνα για την αποπληρωμή του προστίμου
 • 6ο άρθρο, τα πρόστιμα σε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη ξεκινάνε από 1000€ και μπορεί να φτάσουν μέχρι και 200,000€.

Αν θέλετε να ενημερωθείτε αναλυτικά γύρω από την νέα νομοθεσία για το διαδικτυακό στοίχημα τότε επισκεφθείτε στο Luckybet.gr την ειδική σελίδα μας γύρω από αυτό το θέμα.
Η φορολόγηση των κερδών και ο Νόμος 4141/2013
Με βάση τον νόμο 4141/2013 η φορολόγηση των κερδών των παιχτών από το στοίχημα χωρίζεται σε 3 διαφορετικές κατηγορίες όπου θα δούμε και στον παρακάτω πίνακα.

Καθαρό Κέρδος ανά Στήλη

Φορολόγηση

0-100€

Αφορολόγητο

100,01-500€

15%

500,01€ και πάνω

20%

Όπως βλέπουμε υπάρχουν 3 κατηγορίες για την φορολόγηση των κερδών για το στοίχημα. Πρώτα θα πρέπει να εξηγήσουμε για να καταλάβουν όλοι οι παίχτες, ακόμη και οι πιο άπειροι τι εννοούμε όταν λέμε στήλη.
Στήλη στο στοίχημα εννοούμε, το δελτίο στο κανονικό στοίχημα αλλά και στο διαδικτυακό. Μέσα στην στήλη ο παίχτης ποντάρει πολλά και διαφορετικά γεγονότα.
Έτσι αφού εμπεδώσαμε τι είναι η στήλη μπορούμε να αναλύσουμε καλύτερα τις 3 κατηγορίες. Στην 1η κατηγορία ο παίχτης με καθαρό κέρδος ανά στήλη από 0 μέχρι 100€ δεν πληρώνει καθόλου, δηλαδή δεν του φορολογείται κανένα ποσοστό.

Στην 2η κατηγορία, όπου αν το καθαρό κέρδος ανά στήλη ξεκινά από 100,01€ και φτάνει στα 500€ τότε η φορολόγηση είναι στο 15% επί του ποσού που ξεπερνά τα 100€ του αφορολόγητου καθαρού κέρδους.

Η 3η κατηγορία που ξεκινά από 500,01€ και πάνω έχει φορολόγηση στο καθαρό κέρδος ανα στήλη στο 20% επί του ποσού που ξεπερνά τα 100€ του αφορολόγητου καθαρού κέρδους.

Όπως βλέπουμε οι μοναδικές κατηγορίες όπου ο παίχτης φορολογείται είναι η 2η και 3η όπου εκεί έχουμε σίγουρα και τα υψηλότερα κέρδη. Βέβαια να αναφέρουμε εδώ ότι στατιστικά, το βλέπουμε και στο παρακάτω γράφημα, οι Έλληνες παίχτες ανήκουν σε πολύ μεγάλο ποσοστό στην 1η κατηγορία όπου τα κέρδη τους ανά δελτίο είναι μέχρι 100€ σε ποσοστό που φτάνει στο 60%, ενώ οι άλλες 2 κατηγορίες μαζί φτάνουν στο 40%.

Forologia Kerdon

 

Παραδείγματα προς κατανόηση

Καλύτερα όμως να δούμε σε παραδείγματα, για την πλήρη κατανόηση, την φορολογία των κερδών ενός παίχτη.
1 Παράδειγμα-Το Αφορολόγητο στα κέρδη μας

Ας υποθέσουμε ότι ο παίχτης θα παίξει σε 100 στήλες ένα ποσό των 10€ συνολικά, δηλαδή η κάθε στήλη κοστίζει 0,1€, με απόδοση στοιχήματος 410. Το καθαρό κέρδος του είναι 4090€ αν κερδίσει και στις 100 στήλες. Αυτό σημαίνει 4090€/100=40,9€ άρα βρίσκετε στην 1η κατηγορία, αυτή του αφορολόγητου.

2 Παράδειγμα-Πως φορολογούμαστε

Στο 2ο μας παράδειγμα θα δούμε πως φορολογούνται τα κέρδη του παρακάτω υποτιθέμενου παίχτη. Ας υποθέσουμε ότι ο παίχτης ποντάρει 5€ σε 50 στήλες με απόδοση αυτή την φορά 1250. Τα καθαρά κέρδη είναι 6.245€. Η φορολόγηση είναι 6.245€/50=124,9 ανά στήλη. Τα πρώτα 100€ είναι αφορολόγητα, ενώ τα υπόλοιπα (124,9-100) 24,9€ είναι το ποσό που θα φορολογηθεί το 15% ανά στήλη. Ο παίχτης λοιπόν θα εισπράξει μετά την παρακράτηση αυτή 6.063,25€ αντί του ποσού των 6.245€

Αυτός είναι ο νόμος 4141/2013που αναφέρετε για την φορολόγηση των κερδών. Τέλος να αναφέρουμε ότι το ελάχιστο ποσό κατάθεσης/στήλη που λάβαμε υπόψη μας για τα παραδείγματα που σας αναφέραμε ήταν αυτό του bookmaker Stoiximan που είναι 0,1€.


Προτείνουμε

Νόμιμες Ιστοσελίδες

 • Πολλές Εκπλήξεις O Stoiximan καλωσορίζει όλους τους νέους παίκτες με πολλές εκπλήξεις σε όλα τα αθλήματα
  Παίξτε Νόμιμα
 • 100% Δίπλα στον Παίχτη Παίξε Νόμιμα και Υπεύθυνα στη Novibet
  Παίξτε Νόμιμα
 • Κάθε Μέρα Εκπλήξεις Ακόμα περισσότερα Ζωντανά Στοιχήματα
  Παίξτε Νόμιμα
 • Όλοι οι αγώνες με Ανταγωνιστικές Τιμές! Καθημερινά ειδικά στοιχήματα
  Παίξε ΥπεύθυναΕπικοινωνήστε μαζί μας

Luckybet.gr