Νομοθεσία Online Στοίχηματος στην Ελλάδα | Stoixima Online

Hot Κατηγορίες

Νομοθεσία Online Στοίχηματος στην Ελλάδα

Δημοσιεύθηκε από admin On Monday, September 30th, 2013 With 0 Comments

Elliniki Nomothesia

Τον Αύγουστο του 2013 στην Ελλάδα, πολλές εταιρίες διαδικτυακού στοιχήματος κλείσανε ενώ οριμένες σταματήσανε τις δραστηριότητες πιο πριν. Πολλοί παίχτες ακόμη και σήμερα δεν γνωρίζουν τον πραγματικό λόγο που έγινε αυτό ή για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, την νέα νομοθεσία online στοιχήματος στην Ελλάδα. Στο παρόν άρθρο θα δούμε από κοντά αυτόν τον νέο νόμο, ο οποίος ενώ βρίσκεται σε ισχύει από τις 5 Δεκεμβρίου 2012, μόλις στα μέσα του 2013 κατάφερε η Ελληνική Κυβέρνηση να τον χρησιμοποιήσει. Επίσης να αναφέρουμε ότι πολλοί είναι εκείνοι οι αναγνώστες του blog που μας έχουνε ζητήσει πληροφορίες και διευκρινήσεις πάνω σε αυτό το θέμα μιας και ακόμη στο διαδίκτυο είναι αρκετά δύσκολο να τις βρεις.

Το νομοθετικό πλαίσιο

Ο νόμος που στηρίζεται το πλαίσιο του online betting στην Ελλάδα έρχεται μέσα από τον νόμο για το Διαδικτυακό στοίχημα 4002/2011 . Οι παράγραφοι αλλά και οι διατάξεις του ξεκινάνε από την σελίδα 3293 του συγκεκριμένου νόμου, όπου και θα δούμε πιο κάτω αναλυτικά και χωρίς δικονομικούς όρους, αποτελούν ουσιαστικά το πλαίσιο που αναφέραμε και πιο πάνω αλλά και τον λόγο που τον Αύγουστο πολλοί ξένοι bookmakers ωθήθηκαν στο να κλείσουν.

Οι Απαγορεύσεις

Οι απαγορεύσεις που θα αναφέρουμε παρακάτω αναφέρονται στις εταιρίες, τις τράπεζες που συναλλάσσονται αλλά και την διαδικτυακή διαδραστικότητα των εταιριών στοιχήματος με τους παίχτες. Ουσιαστικά για τις απαγορεύσεις υπάρχουν 4 διατάξεις και θα τις αναφέρουμε όσο πιο απλά γίνετε.
1. Απαγορεύετε το παίγνιο χωρίς άδεια. Εδώ γίνετε αναφορά στις εταιρίες του διαδικτυακού στοιχήματος όπου εφόσον και αν, έχουν λάβει άδεια για διαδικτυακό παίγνιο τότε και μόνο τότε, μπορούν να συνεχίσουν την λειτουργία αλλιώς δεν μπορούν να συνεχίσουν να υφίσταται.
2. Απαγόρευση Πρόσβασής από τους ISP. Εδώ ο νόμος αναφέρετε ξεκάθαρα στους πάροχους του διαδικτύου (Internet Service Providers), όπου αν οι εταιρίες στοιχήματος δεν έχουν την κατάλληλη άδεια τότε απαγορεύετε να τους χορηγήσουν τις υπηρεσίες τους.
3. Απαγόρευση συναλλαγών με Ελληνικές Τράπεζες. Και σε αυτή την διάταξη ο νόμος και η ερμηνεία του είναι ξεκάθαρη μιας και οριοθετείτε από το Ελληνικό κράτος απαγόρευση των Ελληνικών Τραπεζών να συνεργάζονται με εταιρίες στοιχήματος που δεν έχουν λάβει άδεια.
4. Απαγόρευση διαδικτυακής Διαδραστικότητας. Η συγκεκριμένη διάταξη αναφέρετε ξεκάθαρα στο ότι οι εταιρίες στοιχήματος που δεν έχουν λάβει την σχετική άδεια από το Ελληνικό κράτος, απαγορεύετε να ενοχλούν τους Έλληνες παίχτες με διαφημίσεις, με email ή οποιοδήποτε άλλο διαφημιστικό υλικό.

Μη αδειοδοτούμενος πάροχος υπηρεσιών

Στο 2ο άρθρο η διάταξη αποσαφηνίζει τι θεωρείται και τι όχι ένας μη αδειοδοτούμενος πάροχος υπηρεσιών, δηλαδή πώς να ξεχωρίσουμε μια εταιρία ή φυσικό πρόσωπο που έχει άδεια ή που δεν έχει.
Ειδικότερα το άρθρο αναφέρεται ότι το νομικό ή φυσικό πρόσωπο που έχει στην κατοχή του ιστοσελίδα που αναρτά υπηρεσίες στοιχήματος, χωρίς την προβλεπόμενη από το νόμο άδεια, αυτός χαρακτηρίζεται ως μη αδειοδοτούμενος.
Το συγκεκριμένο όμως άρθρο στο τέλος του μιλά και αναφέρει ότι ο εξοπλισμός που χρησιμοποιεί το φυσικό πρόσωπο ή η εταιρία δεν επηρεάζουν την παραπάνω έννοια του μη αδειοδοτούμενου. Το οποίο σε απλά ελληνικά σημαίνει ότι αν ο εξοπλισμός δεν χρησιμοποιείται τότε δεν υπάρχει κανένα νομικό πρόβλημα.

Μη αδειοδοτημένη παροχή υπηρεσιών

Στο 3ο άρθρο, όπου θεωρητικά είναι και το πιο απλό, αναφέρετε ότι εφόσον και αν Έλληνες παίχτες ή ξένοι που βρίσκονται στο εξωτερικό και έχουν λογαριασμό σε εταιρία bookmaker και έρθουν στην Ελλάδα, προσπαθήσουν να πάρουν μέρος και δουν ότι η ιστοσελίδα-bookmaker είναι κλειστή τότε σημαίνει ότι η ιστοσελίδα αυτή δεν έχει άδεια.

To 4o άρθρο δεν πολυενδιαφέρει τους παίχτες του στοιχήματος, μιας και καθορίζει με καθαρά δικονομικούς όρους πως μια εταιρία bookmaker καταχωρείται στην black list. Ενώ το 5ο άρθρο αναφέρει πως θα κοινοποιούνται τα πρόστιμα στις εταιρίες αλλά και το χρονικό διάστημα του ενός μήνα που έχουν περιθώριο για να τα αποπληρώσουν.

Πρόστιμα για Bookmakers, Παρόχους Internet και παίχτες

To 6o άρθρο περιλαμβάνει όλες εκείνες τις διατάξεις που προβλέπουν πρόστιμα στους μη αδειοδοτούμενους bookmakers, στις εταιρίες που παρέχουν internet, αλλά και στους παίχτες που τα χρησιμοποιούν.
1. Πρόστιμο 20,000€ στους bookmakers την ημέρα αν λειτουργούν παράνομα. Από την έβδομη ημέρα και μετά το πρόστιμο αυτό διπλασιάζεται. Επίσης προβλέπεται επιπλέον 10,000€ αν ο bookmaker που παρανομεί διαφημίζει Μπόνους και Προσφορές στην ιστοσελίδα του.
2. Πρόστιμο 100,000€ αν ο bookmaker βρεθεί να δίνει τις υπηρεσίες του σε ανήλικους από το νόμο παίχτες.
3. Πρόστιμο που ξεκινά από 10,000€ μέχρι και 200,000€ αν ο bookmaker που παρανομεί στέλνει newsletters ή email στους παίχτες.
4. Πρόστιμο 20,000€ την ημέρα σε ιστοσελίδες που διαφημίζουν μη αδειοδοτούμενους bookmakers
5. Πρόστιμο που ξεκινά από 50,000€ την πρώτη εβδομάδα και διπλασιάζεται από την επόμενη καλούνται να πληρώσουν οι Πάροχοι Internet που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.
6. Πρόστιμο 1,000€ στον κάθε παίχτη όταν χρησιμοποιεί ένα παιχνίδι σε μη αδειοδοτούμενο πάροχο online στοιχήματος.
Αυτά είναι όλα όσα θα πρέπει να ξέρετε γύρω από τον περίφημο νόμο 4002/2011 όσον αφορά το διαδικτυακό στοίχημα. Με μια πρώτη ματιά σίγουρα τα τσουχτερά πρόστιμα σε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη είναι κάτι που θα πρέπει να αποθαρρύνει τους πάντες πριν ξεκινήσουν να φτιάξουν, παίξουν ή ακόμη διαφημίσουν ένα bookmaker που δεν έχει άδεια.


Προτείνουμε

Νόμιμες Ιστοσελίδες

 • Πολλές Εκπλήξεις O Stoiximan καλωσορίζει όλους τους νέους παίκτες με πολλές εκπλήξεις σε όλα τα αθλήματα
  Παίξτε Νόμιμα
 • 100% Δίπλα στον Παίχτη Παίξε Νόμιμα και Υπεύθυνα στη Novibet
  Παίξτε Νόμιμα
 • Κάθε Μέρα Εκπλήξεις Ακόμα περισσότερα Ζωντανά Στοιχήματα
  Παίξτε Νόμιμα
 • Όλοι οι αγώνες με Ανταγωνιστικές Τιμές! Καθημερινά ειδικά στοιχήματα
  Παίξε ΥπεύθυναΕπικοινωνήστε μαζί μας

Luckybet.gr